Historisch genootschap

Het Rijndorp

Bezoek molen De Geregtigheid op molendag!

Nederland is wereldberoemd om haar windmolens, maar heb je wel eens een molen van binnen gezien? En weet je hoe met slimme technieken van eeuwen geleden de kracht van de wind ervoor zorgt dat graan tot meel wordt vermalen?

Grijp je kans en kom op zaterdag 13 mei langs in Molen de Geregtigheid in Katwijk aan den Rijn. De wieken van deze korenmolen uit 1740 draaien nog wekelijks en Molenaar Jack Bouma kan je alles vertellen over de werking van de molen, haar geschiedenis en het spookverhaal dat zich bij de molen heeft afgespeeld. Tussen 10 en 17 uur ben je van harte welkom in de molen aan de Valkenburgseweg.

Minimuseum en lekkernijen
Molen de Geregtigheid is van binnen een mini-museum. Er staan modellen van verschillende soorten molens en op de eerste etage vind je van alles over de hobby van de molenaar: geschiedenis en archeologie. Op de begane grond kun je bij de altijd gastvrije Carita iets lekkers kopen uit eigen keuken. De omzet van deze dag is geheel bestemd om de ouderen van de dagbesteding en de bewoners van de Duinrand een gezellige middag te bezorgen. (Let op, pinnen is nog niet mogelijk) De kinderen hoeven zich natuurlijk niet te vervelen, voor hen is er een leuke knutselactiviteit.

Historisch Genootschap Het Rijndorp
Op molendag is ook Historisch Genootschap Het Rijndorp weer van de partij, een enthousiaste groep die zich in wil zetten om de geschiedenis van Katwijk aan den Rijn levend te houden. We zijn de hele dag aanwezig en het lijkt ons leuk om een gesprek aan te knopen. Lijkt het je leuk om eens kennis te maken of wil je meer weten of de geschiedenis van Katwijk aan den Rijn? Kom dan gezellig langs, we zijn de hele dag aanwezig!

Recente berichten

Volg ons