Historisch genootschap

Het Rijndorp

Project Rijndorpers Vertellen

We leven in een tijd die niet te vergelijken is met hoe men pakweg 50 tot 70 jaar geleden leefde. Ook Katwijk aan den Rijn is veranderd en de mensen veranderden mee. Hoewel het oude dorp de sloopdrift van de jaren 70 redelijk heeft doorstaan zijn er toch dingen anders geworden. Veel winkeltjes in het oude dorp zijn verdwenen, de blauwe tram rijdt allang niet meer en de groenteveiling is slechts nog een herinnering. Hoe het vroeger was kunnen we leren van de oudere Katwijk Binners.

Verhalen opnemen van vroeger

Dit jaar gaan we van start met het Project Rijndorpers Vertellen. We gaan oudere Katwijk Binners vragen over hoe Katwijk aan den Rijn vroeger was. Hoe zag het dorp eruit? Waar speelden ze mee als kind? En hoe is de mentaliteit veranderd ten opzichte van vroeger? Welke herinneringen hebben ze aan het missiecollege en de Blauwe Tram? Al deze en nog veel meer vragen willen we stellen aan onze oudere dorpsgenoten.

Dit gaan we in eerste instantie op audio opnemen zodat u de gesprekken zelf kunt terugluisteren via deze website of misschien wel als podcast, dat gaan we nog uitzoeken. Wellicht maken we later nog video-opnamen maar laten we klein beginnen. Het project gaat binnenkort van start en we houden jullie op de hoogte van de vorderingen!

Kijk ter inspiratie eens naar deze geweldige serie over Jan Jonker uit Katwijk aan Zee. Prachtig gemaakt!

Zoek

Recente berichten

Volg ons