Historisch genootschap

Het Rijndorp

Wandelen door het Historische Rijndorp

Een groep van maar liefst 50 mensen verzamelde zich afgelopen woensdag bij Molen de Geregtigheid om mee te lopen met de historische wandeling van Historisch Genootschap Het Rijndorp. De wandeling werd samen met de Oranjevereniging georganiseerd als activiteit tijdens de bruisende najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn. Het thema van de feestweek sloot goed aan bij de wandeling:

Het is fijn aan de Oude Rijn.

De wandelaars kregen een menu voorgeschoteld vol met historische weetje over het Rijndorp, bijvoorbeeld over de zingende katten op de molen, Huijs ’t Sant en de bommen in de tuin van dokter Hueting. Molenaar Jack Bouma vertelde dat Katwijk veel meer was dan een dorp dat leefde van landbouw en visserij. Er was volop nijverheid langs de Oude Rijn! In de Dorpskerk werd verteld over de adellijke families die Katwijk bestuurden en wat zij nalieten aan pracht en praal.

Historisch Genootschap Het Rijndorp kijkt terug op een geslaagde wandeling en een prettige samenwerking met de Oranjevereniging. We bedanken alle wandelaars voor hun belangstelling en wie weet tot gauw!

Vindt u het belangrijk dat de verhalen van Het Rijndorp worden doorgegeven aan nieuwe generaties? Wilt u ons helpen om het erfgoed van Katwijk aan den Rijn te behouden voor de toekomst? Wellicht wilt u ons dan steunen door donateur te worden! Met uw bijdrage ondersteunt u de activiteiten van het genootschap. Klik hier om donateur te worden.

Zoek

Recente berichten

Volg ons