Historisch genootschap

Het Rijndorp

Archeologiedag en Open Tuinendag bij Molen de Geregtigheid

Op zaterdag 18 juni wordt het weer een gezellige boel bij Molen de Gerechtigheid. Op deze dag vallen Archeologiedag en Open Tuinendag samen en kun je bij de molen van alles te weten komen over de geschiedenis van Katwijk aan den Rijn en het fascinerende Heerenschoolbos.

Met een geslaagde Molendag nog vers in het geheugen is Molen de Geregtigheid aanstaande zaterdag opnieuw de plek waar je moet zijn als je van geschiedenis houdt. Stichting Historisch Genootschap Het Rijndorp pakt uit met wetenswaardigheden over de oude burcht Huijs ’t Sant, Doggerland en archeologische vondsten die teruggaan tot de Romeinen. Rijn Park Katwijk is aanwezig om het Heerenschoolbos onder de aandacht te brengen.

Doggerland

Wist je dat de Noordzee vroeger land was en dat daar allerlei beesten rondliepen zoals neushoorns, mammoeten, bizons een paarden? Dit land noemen we Doggerland en sinds kort heeft het Historisch Genootschap Het Rijndorp een collectie beenderen in haar bezit die zijn opgevist uit de Noordzee. Kom ze bekijken en help mee de botten te determineren!

Romeinen in de Zanderij

Ook toont Het Rijndorp haar verzameling archeologische vondsten die het verhaal vertelt van de Zanderij. De vondsten doorlopen maar liefst 2000 jaar waardoor we weten wat er zoal heeft plaatsgevonden op nog geen 300 meter vanaf de molen. Het is een boeiend verhaal over Romeinen, afzandingen, blekerijen, landerijen en nog veel meer.

Een bijzonder park aan de Overrijn

Vrijwilligers van Rijn Park Katwijk vertellen u alles over het Heerenschoolbos, haar geschiedenis als zeventiende-eeuws lustoord en de ecologische waarde van dit bijzondere park. Het Heerenschoolbos is misschien wel het best bewaarde geheim van Katwijk. Haar geschiedenis zal je verbazen en voor natuurliefhebbers is het een heerlijke plek om rond te lopen.

Ervaar het allemaal zelf en kom langs op Valkenburgseweg 7 in Katwijk! We zijn aanwezig tussen 10 en 17 uur, er zijn heerlijke hapjes te krijgen en de balie hangt vol met touwen om heerlijk aan te slingeren. Vrijwillige bijdragen worden gebruikt om nieuwe projecten te financieren. Tot dan!

Het Heerenschoolbos rond 1900
Zoek

Recente berichten

Volg ons