Historisch genootschap

Het Rijndorp

UITVERKOCHT | Zaterdag 13 juli Historische wandeling kunstenaarskolonie Katwijk aan den Rijn

Op zaterdag 13 juli organiseert Historisch Genootschap Het Rijndorp weer een historische wandeling. Ditmaal is er gekozen voor het thema kunstenaarskolonie. Rond 1900 verbleven er veel kunstenaars in de Gemeente Katwijk. Tijdens deze periode zijn er meer dan 1.100 schilders geweest.

De bedrijvigheid bij zee en strand was een geliefd onderwerp, maar ook Katwijk aan den Rijn werd regelmatig op het schildersdoek vastgelegd. Tijdens de wandeling lopen wij langs de diverse locaties die te zien zijn op de schilderijen en de vrijwilligers tonen afdrukken van de schilderijen met ondersteunend fotomateriaal en lichten het een en ander toe over het dorp van toen. Aan bod komen bijvoorbeeld schilderijen van de lijnbaan, kalkovens, beurtvaart, Kerklaan en de Overrijn, van o.a. de schilders Wijsmuller, Von Bartels, Noteboom en Grobe.

De wandeling vangt aan om 10:00 uur vanaf Molen de Geregtigheid aan de Valkenburgseweg 7 in Katwijk aan den Rijn en duurt ongeveer twee uur. Met veel plezier nodigen we jullie bij deze uit om deel te nemen aan deze wandeling. De kosten om deel te nemen bedragen €7,50 per persoon. Hieronder kunt u zich inschrijven.

UITVERKOCHT
Alle kaartjes voor de Historische Wandeling Schilderkunst zijn inmiddels verkocht. Greep u mis en wilt u op de hoogte worden gesteld voor een volgende wandeling? Stuur dan een mailtje naar hetrijndorp(at)gmail.com. Zodra we een nieuwe wandeling plannen geven we u een seintje!

Search

Recente berichten

Volg ons