Historisch genootschap

Het Rijndorp

Heg omlijst molen de Geregtigheid

Misschien is het je al opgevallen: onlangs is er een heg aangeplant rond molen de Geregtigheid! Het ziet er nu nog wat karig uit met die kale takken maar we kijken uit naar komende lente als de heg meer blaadjes krijgt en steeds voller wordt.

Om het op drukke dagen veiliger te maken voor de jongste doelgroep heeft Historisch Genootschap Het Rijndorp mede namens de molenaar en Wijkraad Katwijk aan den Rijn de gemeente gevraagd om langs de randen van het grasveld een lage heg te plaatsen. Op themadagen zoals Open Monumentendag, Archeologiedag en Molendag wordt de molen altijd goed bezocht. Er is van alles te zien en te doen en voor kinderen is het vaak een hele belevenis. Zo ontstaat er een afgeschermde molentuin waardoor kinderen minder makkelijk de weg op kunnen rennen.

Er is voor kinderen van alles te beleven bij de molen

Daarnaast vinden we dat een heg rond de molen dit beeldbepalende monument mooi omlijst en het molenterrein krijgt zo het idee van een molentuin. De gemeente stond hier welwillend tegenover en na een gezellig gesprek in de molen zijn de verantwoordelijke ambtenaren ermee aan de slag gegaan. Via deze weg willen we de gemeente bedanken voor hun medewerking!

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het pad achter de molen langs gewoon toegankelijk blijft. We zouden de wandelaars en schoolklassen die wekelijks langs de molen lopen niet willen missen!

Zoek

Recente berichten

Volg ons