Historisch genootschap

Het Rijndorp

Welkom in de molen op Open Monumentendag

Aanstaande zaterdag 9 november bruist het weer van de gezelligheid bij Molen de Geregtigheid in Katwijk aan den Rijn. Wie geïnteresseerd is in onze lokale geschiedenis komt ogen tekort, want behalve de korenmolen uit 1740 kunt u ook het prachtige schilderdoek van molenaar Jack Bouma bewonderen.

Op de eerste verdieping van de molen vind je dit 6 meter lange schilderij dat door de molenaar kunstig is beschilderd met een tijdlijn bomvol historische wetenswaardigheden over onze regio. Hier vind je ook allerlei vondsten uit onder andere Doggerland. Je mag het allemaal aanraken, zelfs de Neanderthaler-schraper en botten van de oeros!

En wat dacht je van de prachtige modellen van verschillende typen molens?

Voor kinderen is een bezoekje aan de molen een hele belevenis. Uiteraard staat de limonade klaar en kan er geknutseld worden.

In de tent naast de molen vertelt Historisch Genootschap Het Rijndorp je alles over het rijke verleden van Katwijk aan den Rijn. Over de Romeinen, een heus kasteeltje en het lusthof van de Heer van Katwijk!

Zoek

Recente berichten

Volg ons